Domov « Nazaj

Cividale, 26. - 27. 8. 2017

Nespremenjeno: lokacija, težave, vreme ...

Cividale, 26. - 27. 8. 2017

Pa je za nami še ena dirka za pokal Sportstil in državno prvenstvo, ki je tokrat, letos že tretjič, potekala na stezi Alberone, blizu kraja Čedad (Cividale). Vreme je pokazalo, kaj se pravi vroče poletje in temperature zraka so bile res visoke. Posledično tudi v glavah udeležencev tekmovanja.

Ker se letošnja sezona počasi zaključuje (pred nami je še ena dirka), si seveda vsi želimo nabrati kar največ točk – no tokrat smo zbrali najslabši izkupiček v letošnjem letu.

V razredu Junior je bilo tokrat 13 dirkačic in dirkačev, na jutranjih kvalifikacijah pa si je pole privozil Jan Pokos, drugi štartni položaj je osvojil Anže Dovjak, tretjega Mark Škulj, četrtega Nik Štefančič, sledili so Mark Mramor, Erik Kastelec, Stefani Mogorović, Matic Kolmanič, Luka Raspor, Sandro Budiselić, Nejc Preša, Roko Bogdan in Franko Škugor.

Štart 1. finalne dirke je "uspel", desna stran z vodilnim Janom Pokosom se je kar dobro odpeljala, leva stran pa je zaradi "zaspanega" štarta Anžeta Dovjaka posledično štartala veliko slabše. Nik je tako prvi ovinek prevozil šele šesti, po prehitevanjih, pa je bil v enem od zavojev izrinjen s proge in je dirko nadaljeval s predzadnjega mesta. Do cilja je pokazal, da je odličen voznik in uspel se je prebiti na 5. mesto. Zmagal je Jan Pokos, drugi je bil Mark Škulj, tretji Anže Dovjak, sledili so Stefani Mogorović, Nik Štefančič, Sandro Budiselić, Mark Mramor, Erik Kastelec, Nejc Preša, Roko Bogdan, Matic Kolmanič (dobil je 2x 10 sekund pribitka), Franko Škugor in Luka Raspor, ki je zaradi odstopa prevozil le 10 krogov.

Drugo finalno dirko sta iz prve vrste začela Jan Pokos in Mark Škulj, Nik je dobro štartal in po prvem ovinku je bil na 4. mestu za Anžetom Dovjakom, za njem pa se mu je bližal Mark Mramor. Nik Štefančič, kljub temu, da je bil hitrejši ni uspel prehiteti Anžeta Dovjaka, Mark Mramor pa se mu je večkrat od zadaj približal in vanj tudi trčil. Po prevoženih 3 krogih, pa je bil udarec Mramorja v zadnji del Nikovega dirkalnika usoden in Niku je odpadla veriga, tako da je lahko samo še parkiral in počakal na konec dirke. No, Mark Mramor v nadaljevanju ni imel nikakršnih težav več z Anžetom Dovjakom in prehitevanjem, kljub temu, da je bilo več kot očitno, da je Mramor hitrejši od Dovjaka. Ciljno zastavo je prvi prevozil Jan Pokos, ki si je s tem zagotovil potovanje na Portugalsko na Grand Finale 2017. Drugi je bil Mark Škulj in hkrati prvi v točkovanju za državno prvenstvo, tretji Anže Dovjak, sledili so: Sandro Budiselić, Matic Kolmanič, Mramor Mark (dobil je 10 sek. pribitka), Erik Kastelec, Luka Raspor, Stefani Mogorović (10 sek. pribitek), Nejc Preša, Roko Bogdan, Franko Škugor. Nik se zaradi premalo prevoženih krogov ni uvrstil v dobitnike točk.

V seštevku državnega prvenstva si je prvo mesto utrdil Mark Škulj, ki ima sedaj nadvse lepe možnosti, da še drugič osvoji naslov državnega prvaka v kategoriji Junior, zanima pa me, kako se bodo funkcionarji odločili odbijati točke za DP. Bo še zanimivo.

Tudi v ostalih kategorijah je bilo med dirko kar nekaj vroče krvi, med drugim tudi dogodek, ki vsekakor ne sodi na dirkališče – udeleženci in obiskovalci dirke vedo o čem je govora.

Hvala organizatorju, da mu je uspelo organizirati in izpeljati dirko. Ne bi pa komentirala dela vseh služb, ki so sestavni del organizacije tovrstnega tekmovanja.

Rezultati vseh kvalifikacij in dirk so na voljo na povezavi http://www.speed-timing.hr/KART_SLO_2017/07_CIVIDALE/

Naslednja dirka je 17. 9. 2017, kraj pa še ni znan. Govori se, da se ponovno vidimo na Vranskem.

Vljudno vabljeni. Se vidimo!

Še nekaj slik si lahko ogledate v galeriji.

Končni rezultati za pokal SPORTSTIL:
1. Jan POKOS
2. Mark ŠKULJ
3. Anže Dovjak
4. Sandro BUDISELIĆ
5. Stefani MOGOROVIĆ
6. Mark MRAMOR
7. Erik KASTELEC
8. Matic KOLMANIČ
9. Nejc PREŠA
10. Luka RASPOR
11. Roko BOGDAN
12. Nik ŠTEFANČIČ
13. Franko ŠKUGOR

Končni rezultati za državno prvenstvo Slovenije:
1. Mark ŠKULJ
2. Anže DOVJAK
3. Mark MRAMOR
4. Matic KOLMANIČ
5. Erik KASTELEC
6. Nejc PREŠA
7. Nik ŠTEFANČIČ