Domov « Nazaj

O meni

Moje ime je Nik. Nik Štefančič. Star sem 15 let in sem dirkač. Trenutno vozim vozilo Renault twingo v pokalu Twingo Cup by Lema racing in Entry Cup by Gruppo Peroni Race.


Moje prve dirkaške izkušnje so bile z gokartom, v katerega sem se prvič usedel pri 6. letih, konec poletja 2012, pa sem imel priložnost prvih nekaj krogov odpeljati tudi na progi v Kopru. Navdušen sem bil tudi, ko smo si s starši ogledali zaključno dirko sezone 2012 v Čedadu, v Italiji. Pa se je začelo. Stopili smo v stik z Matjažem Jurkovičem, se včlanil v njegov klub MLM Racing karting klub, starša sta kupila prvi gokart in vso dodatno opremo (kombinezon, čelado, čevlje, rokavice ...).


Prvo dirko sem odpeljal 10. 3. 2013 v Jesolu, Italija in nato nadaljeval po koledarju Sportstil pokala. Na koncu sem končal na 4. mestu v Sportstil pokalu in na 3. mestu v točkovanju za državno prvenstvo.


Ob koncu sezone 2013 pa so uvedli nekaj sprememb in tako sem prešel v višji tekmovalni razred, Rotax Mini Max. Kupili smo novo šasijo in motor, nekaj malega čez zimo potrenirali in že je tu nova sezona. Leto 2014 je bilo polno sprememb: večja šasija, hitrejši motor, več stopničk. V upanju na še boljše rezultate, spet s spremembami in prehodom v višji, hitrejši razred, smo začeli sezono 2015. Začelo se je obetavno, po nekaj dirkah, pa smo si morali priznati, da je konkurenca to leto bila veliko močnejša. Sezono smo končali nekje na sredini in z veliko načrti za novo sezono. Sezona 2016 se je začela z dirko v Latisani, Italija, katere pa smo se udeležili zgolj samo kot gledalci in navijači. Tekmovalno leto 2016 se je za nas odvijalo bolj v ozadju. V tem letu res nismo bili konkurenčni. Pokalno prvenstvo, tako kot državno, sem tako zaključil na 6. mestu - nekje na sredini. Sezona 2017 je bila veliko uspešnejša, čemur je v veliki meri prispevala nova tekmovalna oprema (šasija in motor). Sezono smo tako zaključili na 3. mestu v državnem prvenstvu Slovenije, pokalnem tekmovanju Sportstil kot tudi CEZ tekmovanju. Res lepa sezona. V letu 2018 pa smo šli tako rekoč na vse ali nič – no, ni bilo tako slabo: državni prvak v kategoriji Rotax Junior, za 1 točko sem izgubil generalno 2. mesto v pokalu Sportstil, prav tako pa dosegel tudi uvrstitev na 3. mesto v CEZ tekmovanju. Konec sezone pa sem se začel spogledovati z dirkalnim vozilom Renault twingo. Kaj bo prineslo leto 2019? Upam, da tudi kaj dodatnih finančnih sredstev.


Spremljajte me tudi na FB: @NikŠtefančič, @RajkoŠtefančič in @InesSojer.

Prvi tekmovalni gokart za sezono 2013

Moj čisto prvi gokart

Nikoli več ne bo, kot je bilo ;)
Moj čisto prvi gokart

Sezona 2014 - nov/rabljen gokart